• Provjera lažnih bolovanja zaposlenika

  Lažna bolovanja u  uzrokuju  gubitke poslodavcimaa određena ispitivanja koja je tijekom zadnjih godina proveo Hrvatski Zavod za Zdravstveno Osiguranje (HZZO) pokazala su da je preko 10% bolovanja potpuno neutemeljeno. Provjera lažnih bolovanja stoga se često nameće kao jedini logični korak sa stajališta poslodavaca. Drastični primjeri su zaposlenici koji se za vrijeme bolovanja bave vlastitim poduzetničkim pothvatima na crno, ali pritom ne žele napustiti sigurnost svojeg zaposlenja i plaće. Bez obzira koji od navedenih razloga je u pitanju, nepobitna je činjenica da su lažna bolovanja velik financijski problem za poslodavca, a uzrokuju i narušene međuljudske odnose unutar kompanije te pridonose stvaranju loše radne atmosfere.
  Mi ćemo po vašem nalogu izvršiti provjeru lažnih bolovanja zaposlenika u vašoj kompaniji.

 • Sigurnosne provjere

  Prilikom zapošljavanja novih djelatnika poslodavci se nađu u situaciji da su doslovce zatrpani velikim brojem životopisa. Standardni oblici testova prilikom zapošljavanja dovoljni su za osnovno filtriranje, ali činjenica je da velik broj kandidata  iznosi lažne podatke. Čitav proces sigurnosne provjere može se usporediti sa klasičnim istražnim procesom a treba obratiti posebnu pažnju na:
  – Točnost podataka o prijašnjem zaposlenju
  – Preporuke bivših poslodavaca i suradnika
  – Podaci o obrazovanju i autentičnost diploma
  – Problemi sa zakonom i kriminalna prošlost

 • Provjera poslovnih partnera i suradnika

  Opasnost za poslovanje je još izraženija kada su u pitanju poslovni partneri i suradnici. U nestabilnim tržišnim uvjetima nemogućnost naplate potraživanja postaje nešto s čime se barem jednom suočio svaki poduzetnik.  Prilikom ulaska u poslovnu suradnju važno je ispitati prijašnje poslovanje kompanije, ali i iskustva prijašnjih suradnika:
  – Da li se radi o urednom platiši?
  – Posjeduje li vaš partner dovoljne kapacitete da ispuni ugovorene obaveze?
  – U kakvom se financijskom stanju nalazi?
  – Da li postoji povijest problema sa zakonom?
  Na ova pitanja morate imati konkretne odgovore prije nego se upustite u ozbiljniju suradnju. Dovoljno je pratiti medije i postaje jasno u kakvim se problemima nađu kompanije koje nisu izvršile ispitivanje boniteta i poslovanja svojih poslovnih partnera: građevinari koji ne mogu dovršiti izgradnju objekata, tvrtke čija se imovina nalazi pod ovrhom, financijski prevaranti…

Start typing and press Enter to search